Διεθνής διαγωνισμός ελαιόλαδου EVO-IOOC 2018 στην Ιταλία

Έχουν ξεκινήσει οι εγγραφές στο Διεθνή Διαγωνισμό Ελαιολάδου EVO-IOOC 2018  (πρώην D-IOOC), που θα διεξαχθεί στην Ιταλία (Capaccio Paestum) από 14 έως 19 Μαΐου 2018 Αγαπητοί φίλοι καλημέρα,  είμαι ο Antonio G. Lauro πρόεδρος [...]

2018-01-19T07:46:11+02:004 Ιανουαρίου, 2018|Categories: Άρθρα, Ελαιόλαδο, Νεα|0 Σχόλια

At 2017 NYIOOC: Signs of the ‘Sea Change We Have Been Waiting For’

After a challenging harvest season and a 30-percent drop in global production, more brands than ever were analyzed at the world's largest olive oil competition -- a strong sign of the growing number of producers [...]

Συμβουλές για την καλλιέργεια της ελιάς (συνοπτικά)

Συμβουλές για την καλλιέργεια της ελιάς (συνοπτικά) σε όλα τα στάδια

Συμβουλές προς ελαιοκαλλιεργητές και ελαιοτριβείς για συγκομιδή ελιάς και παραγωγή ελαιολάδου

«Μεγάλη σημασία θα πρέπει να δώσουν οι ελαιοκαλλιεργητές στην ωρίμανση του καρπού για την συγκομιδή», αναφέρει στον ΑγροΤύπο ο προϊστάμενος της Δ/νσης Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής (ΔΑΟΚ) ΠΕ Μεσσηνίας κ. Ιωάννης Κυριακόπουλος. «Οι υπερώριμες ελιές χάνουν την φρουτώδη γεύση τους ενώ οι όψιμες μπορεί να έχουν φρουτώδη γεύση αλλά χάνουν στις αποδόσεις».

Εκπαίδευση βήμα-βήμα για την παραγωγή βιολογικού ελαιολάδου

Στο Διακρατικό Πρόγραμμα Στρατηγικής Σύμπραξης Erasmus+ της Ευρωπαϊκής Ένωσης, για την Εκπαίδευση στην Παραγωγή Βιολογικού Ελαιολάδου (ECOLIVE), συμμετέχει η Ε.Α.Σ. Κεφαλληνίας & Ιθάκης, προσκαλώντας ντόπιους ελαιοπαραγωγούς να εκπαιδευτούν σε κάθε βήμα παραγωγής του βιολογικού ελαιολάδου.

Το πικρό ελαιόλαδο της Αρκαδίας αποθεώνει πανεπιστήμιο της Καλιφόρνια

Ένα εξαιρετικής ποιότητας ελαιόλαδο, που παράγεται από συγκεκριμένη ποικιλία ελιάς στην περιοχή κυρίως της Γορτυνίας αποδείχθηκε επιστημονικά, από το Πανεπιστήμιο της Καλιφόρνιας, ότι λειτουργεί ευεργετικά συμβάλλοντας στην πρόληψη της στεφανιαίας νόσου.