Ασθένειες της ελιάς

Αρχική/Άρθρα/Ασθένειες της ελιάς

Οικολογική & αποτελεσματική αντιμετώπιση Δάκου, Μύγας Μεσογείου και Ραγολέτιδας

Το Dacus Bait 100® είναι εντομοελκυστικό για την αντιμετώπιση του δάκου της ελιάς (Bactrocera Oleae), της μύγας της Μεσογείου (Ceratitis Capitata) που συνήθως συναντάται στα εσπεριδοειδή και της ραγολέτιδας της κερασιάς (Rhagoletis Cerasi) (Αριθμός Αδείας: 9075). [...]

Η Ιταλία απέτυχε να λάβει μέτρα για τον «Έμπολα των ελαιώνων» Φόβοι για εξάπλωση

Οι ιταλικές αρχές απέτυχαν να εφαρμόσουν τα προβλεπόμενα μέτρα για τον περιορισμό του ξενόφερτου βακτηρίου που ρημάζει τους ελαιώνες της Απουλίας, διαπιστώνει η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, δημιουργώντας φόβους για εκτεταμένες καταστροφές και σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες.

Εντατικούς ελέγχους ζητά η Κομισιόν για την Xylella | Agronews.gr

Εντείνει τους ελέγχους σε Ιταλία και Γαλλία η Κομισιόν για τον περιορισμό της Xylella fastidiosa.

2017-04-28T08:45:22+03:0012 Ιουνίου, 2016|Categories: Άρθρα, Ασθένειες της ελιάς, Νεα|Tags: , |Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Εντατικούς ελέγχους ζητά η Κομισιόν για την Xylella | Agronews.gr

Ο καιρός ευνοεί την ανάπτυξη κυκλοκονίου στις ελιές του Βόλου

Την προσοχή των ελαιοπαραγωγών στο κυκλοκόνιο, λόγω των ευνοϊκών-για την ανάπτυξη του παθογόνου και την πραγματοποίηση μολύνσεων- καιρικών συνθηκών, εφιστά με ανακοίνωσή του το Περιφερειακό Κέντρο Προστασίας Φυτών και Ποιοτικού Ελέγχου Μαγνησίας.

Σε εγρήγορση η Πελοπόννησος για την Xylella

Tην ενημέρωση προτάσσει ως βασικό εργαλείο προστασίας των ελαιώνων και των καλλιεργειών της χώρας μας σε γραπτή τοποθέτησή του ο Προιστάμενος του κέντρου ελέγχου και πιστοποίησης πολλαπλασιαστικού υλικού και ελέγχου λιπασμάτων (ΚΕΠΠΥΕΛ) Ν. Μεσσηνίας κ. Παναγιώτης Αλευράς.